Nieuwe Tivoli Model One kan ook streamen

Nieuwe Tivoli Model One kan ook streamen

22-03-2017 06:59 Laatste update: 26-04-2018 22:51

Tivoli geeft zijn Model One-radio een broodnodige update die ook kan streamen.

Tivoli heeft lang kunnen teren op zijn designklassieker. Maar na de komst van zijn Sonos-alternatieven Orb en Cube gaat ook het origineel op de schop. De verkopen van een model dat alleen radio kan afspelen, zullen ongetwijfeld flink teruggelopen zijn. De Model One Digital kan via wifi muziekdiensten streamen en via Bluetooth met je apparaten in huis praten. Een MP3'tje afspelen die op je telefoon staat gaat dus eenvoudig, maar ook Spotify werkt goed. Dankzij Spotify Connect heb je geen extra app nodig, maar kun je simpelweg in de Spotify-app als speaker de Model One Digital kiezen.

Het ontwerp is mogelijk nog strakker dan dat van het origineel. De display is mooi weggewerkt in de rest van de behuizing. Een grote ring rond het beeldscherm is de belangrijkste bedieningsknop. De Model One Digital is te combineren met de Orb en Cube, waardoor er flink meer herrie te produceren is én het bezwaar van de lastige bediening van die externe speakers vervalt. Alle muziek wordt dan aangestuurd door deze Model One. 

Niet alles verandert: de FM-ontvanger blijft gewoon onderdeel van deze radio. Al maakt de DAB+functionaliteit dat wel grotendeels overbodig. Op digitale radio zijn veel meer zenders te ontvangen. De Model One Digital is sinds deze week te koop voor 299 euro in drie verschillende kleuren.