Nieuwe versie Tesla-autopilot zou fataal ongeluk hebben voorkomen

Nieuwe versie Tesla-autopilot zou fataal ongeluk hebben voorkomen

12-09-2016 06:51 Laatste update: 27-04-2018 03:30

Tesla brengt een update uit voor de autopilotfunctie in zijn auto's. De update had het dodelijke ongeval in mei kunnen voorkomen.

In de komende twee weken zullen Tesla-auto's draadloos geupdate worden naar de nieuwe softwareversie. Het gaat om Tesla-modellen die na oktober 2014 zijn gebouwd. Deze modellen maken gebruik van camera's, radar en sensoren om het voertuig met de autopilotfunctie te besturen. 

De update moet er voor zorgen dat de autopilot meer gebruik zal maken van radar en heeft een beveiliging ingebouwd die er voor moet zorgen dat bestuurders bij hoge snelheden de auto actief blijven besturen. 
Drie keer per uur zal de autopilot de bestuurder waarschuwen dat hij met zijn handen aan het stuur moet blijven rijden. Doet de bestuurder dat niet, dan wordt de autopilot uitgeschakeld. De bestuurders moeten bij het inschakelen van de autopilot op het scherm klikken en aangeven dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor het voertuig.

Fataal ongeluk

Deze update had het ongeval in mei waarbij een man uit Florida omkwam kunnen voorkomen. De Tesla-auto bleek een witte vrachtwagen trailer niet niet te kunnen onderscheiden van de lucht, waardoor de auto niet automatisch afremde. Na de update ligt er meer nadruk op de radar die de witte vrachtwagentrailer wel zou hebben herkend.