Nintendo belooft 'flinke aantallen' van SNES Classic Mini

Nintendo belooft 'flinke aantallen' van SNES Classic Mini

02-08-2017 21:34 Laatste update: 26-04-2018 18:43

Bij de lancering van retro-spelcomputer SNES Classic Mini zullen er 'significante aantallen' beschikbaar zijn.

Dat belooft Nintendo woensdag in een verklaring. Hoeveel exemplaren van de kleine spelcomputer er op lanceerdatum 29 september beschikbaar zijn, is niet bekend. Nintendo zegt dat de SNES Classic Mini aan het eind van deze maand weer bij verschillende winkels vooruitbesteld kan worden.

De eerste lichting vooruitbestellingen van de SNES Classic Mini was vrij snel op, merkten we eind juni. De spelcomputer was al vrij snel nergens meer te bestellen. Nintendo belooft nu niet alleen extra bestellingen voordat de spelcomputer verschijnt, maar zegt ook dat er ruime voorraden naar winkels komen die de SNES Classic Mini vanaf de lanceerdag zullen verkopen. Het is echter niet duidelijk of de nieuwe voorraad online-bestellingen ook voor Europa geldt; in de VS was de SNES Classic Mini minder ruim vooruit te bestellen dan hier.

Classic Mini: veel te klein aanbod

Nintendo zegt de ‘enorme anticipatie’ te waarderen en lijkt daarmee aan te geven dat het begrijpt dat de vraag groot is. Dat was vorig jaar met de NES Classic Mini wel anders. De kleine NES was nauwelijks te bestellen en werd na een paar maanden na de lancering niet meer geproduceerd en aangeboden.

21 games

De SNES Classic Mini is een mini-versie van de Super Nintendo, die wordt geleverd met twee controllers en 21 voorgeïnstalleerde games waaronder Super Mario World, The Legend of Zelda: A Link to the Past, Super Metroid en ook het in Europa destijds niet verschenen Earthbound. Ook krijgt de spelcomputer de game Star Fox 2, die in 1995 vlak voor de lancering werd geannuleerd.

Bekijk ook ons Bright TV-item over Nintendo's NES Classic Mini van november 2016:


Win de nieuwe Uncharted-game

Maak kans op de PS4-game Uncharted: The Lost Legacy door ons te laten weten welke livestreams je graag van ons zou zien.

Like ons ook op Facebook en volg ons YouTube-kanaal