Nintendo breekt eigen verkooprecord met Switch

Nintendo breekt eigen verkooprecord met Switch

07-03-2017 08:04 Laatste update: 26-04-2018 22:51

De Nintendo Switch is de bestverkopende nieuwe Nintendo-spelcomputer ooit in de VS.

De Nintendo Switch werd in de eerste twee dagen in ieder geval in de VS beter verkocht dan de Wii toen die eind 2006 verscheen. Dat zegt Nintendo tegen New York Times-journalist Nick Wingfield. Tot nu toe is de Wii de meest succesvolle Nintendo-spelcomputer, met ruim 101 miljoen verscheepte exemplaren.

De sterke verkopen van de Switch zijn des te opvallender omdat de spelcomputer niet tijdens het lucratieve feestdagenseizoen in de markt is gezet. Ook launch-game The Legend of Zelda: Breath of the Wild doet het ook goed. Volgens Nintendo is het de bestverkopende game die naast een nieuwe spelcomputer verschijnt in de geschiedenis van het bedrijf. Tot nu toe was die titel voor klassieker Super Mario 64, de launchgame voor de Nintendo 64.

Zelda

The Legend of Zelda: Breath of the Wild werd vorige week al vrijwel unaniem lyrisch ontvangen door de gamepers. Het spel, dat ook voor de Wii U beschikbaar is, haalt negens en tienen en staat op review-verzamelsites als Metacritic en GameRankings in de top 5 best beoordeelde games ooit; op GameRankings zelfs op nummer 1.

In Nintendo-thuisland Japan heeft de Switch geen records verbroken, meldt Famitsu. Volgens het Japanse gameblad gingen er in het eerste weekend 313.000 stuks van de Switch over de toonbank. Europese verkoopcijfers zijn niet bekend.

In Nederland bijna uitverkocht

In Nederland is de Nintendo Switch momenteel vrijwel niet in de winkel verkrijgbaar. De Switch beleeft zijn eerste succes ondanks kinderziekten van het apparaat en een op Zelda na vrij beperkt spelaanbod. Bekijk ook onze livestream met de Nintendo Switch van afgelopen vrijdag:

Zelf vragen stellen bij onze volgende livestream? Like ons op Facebook

Uitpakparty Nintendo Switch:

Volg ook het Bright YouTube-kanaal