Nintendo brengt klassieke arcadegames naar de Switch

Nintendo brengt klassieke arcadegames naar de Switch

14-09-2017 12:07 Laatste update: 26-04-2018 17:41

Klassiekers als Mario Bros. en Punch-Out komen beschikbaar op de Nintendo Switch.

Dat heeft het Japanse bedrijf bekendgemaakt tijdens zijn Nintendo Direct-presentatie. De eerste arcadegame van Nintendo die beschikbaar komt, is Mario Bros. op 27 september. Later volgen ook andere titels. Dit zijn ze allemaal:

  • Mario Bros.
  • VS. Super Mario Bros.
  • VS. Balloon Fight
  • VS. Ice Climber
  • VS. Pinball
  • VS. Clu Clu Land
  • Punch-Out!!

De games zouden subtiele vernieuwingen bevatten ten opzichte van de oude versies. De games zullen samen te spelen zijn op de Switch, onduidelijk is of dat ook online tegen elkaar kan. Prijzen zijn nog onbekend.

DOOM en Wolfenstein II

Nintendo hield vannacht zijn Direct-event, waarin het nieuwe games voor Switch en 3DS aankondigde. Spellen als ARMS, Super Mario Odyssey en Pokémon kwamen voorbij, maar opvallend is ook de komst van DOOM en Wolfenstein II op het platform.

Nintendo heeft tot nu toe veel meer exemplaren van de Switch verkocht dan was verwacht. Het Japanse bedrijf hoopt dat er dit fiscale jaar 10 miljoen stuks over de toonbank gaan.

Minecraft op de 3DS

Vanaf vandaag is ook de Minecraft: New Nintendo 3DS Edition uitgebracht in de eShop. De game is speelbaar op de New 3DS, New 3DS XL en New 2DS XL. Mensen met een oudere handheld kunnen hem niet spelen. Veel nieuws brengt deze Minecraft-versie niet, behalve dat het onderste scherm kan worden gebruikt om items en de kaart te tonen.

Bekijk ook ons item over Minecraft-spelers die Nederland nabouwen uit 2015:


Volg ons YouTube-kanaal voor een eerste indruk van de nieuwe SNES Classic Mini later deze week.