Nintendo Classic Mini vanaf 11 november te koop

Nintendo Classic Mini vanaf 11 november te koop

30-09-2016 09:32 Laatste update: 27-04-2018 02:59

De mini-NES met 30 gameklassiekers zoals Super Mario Bros. en Pac-Man verschijnt op 11 november.

De mini-uitvoering van het Nintendo Entertainment System ziet er precies zo uit als het origineel dat in 1986 op de Europese markt verscheen. Het systeem wordt geleverd met één ‘originele’ NES-controller. Zelfde formaat, zelfde knoppen maar ook te gebruiken op de Wii U. Multiplayer-games kunnen uiteraard met een tweede controller worden gespeeld. Dat kan zowel zo’n nieuw NES-model zijn, als een Wii U-controller.

Op de Classic Mini staan 30 klassieke games, waaronder bekende titels als Super Mario Bros., The Legend of Zelda, Metroid, Pac-Man en Donkey Kong. Minder klassiek is het uiterlijk: je sluit de mini-NES met hdmi aan en speelt de klassieke games in HD op 60 Hz. Maar omdat games er vroeger niet zo haarscherp uitzagen als nu, kun je ook kiezen voor een CRT-modus, die alles wat zachter maakt, en meer zoals je je misschien herinnert. Bovendien kun je games op elk punt pauzeren en opslaan.

Nieuwe Famicom

In thuisland Japan heeft Nintendo ook een versie van het systeem aangekondigd. In Japan heette de NES de Family Computer, of afgekort Famicom. Het apparaat had een heel ander uiterlijk, met opvallende rood-gouden controllers. Ook het Japanse model ziet er zo uit, en komt met twee kleinere controllers die aan het apparaat vast zitten. Het apparaat heeft een iets andere selectie games dan het westerse model. Zo heeft de mini-Famicom wel Final Fantasy III, maar niet Super Mario Bros. 2. De Japanse versie verschijnt op 10 november voor grofweg dezelfde prijs van 59 euro waarvoor de mini-NES verschijnt.