Nintendo komt met Classic Mini-console met 30 klassieke games

Nintendo komt met Classic Mini-console met 30 klassieke games

14-07-2016 12:29 Laatste update: 27-04-2018 05:03

Nintendo lanceert een kleine spelcomputer met het ontwerp van de klassieke NES.

Nintendo's Classic Mini is vanaf 11 november te koop, meldt de Japanse fabrikant donderdag. De prijs is nog niet bekend. Op de kleine console staan 30 klassieke games voorgeïnstalleerd. De controller lijkt ook op die van de NES uit de jaren 80. De Classic Mini heeft een hdmi-aansluiting voor aansluiten op tv's, maar verdere technische details over de spelcomputer ontbreken nog.

Onder de meegeleverde games op het opslaggeheugen zijn The Legend of Zelda, Mario Bros, Pac-Man en Donkey Kong. De controller is ook aan te sluiten op een Wiimote voor gebruik met de virtual console op de Wii en Wii U. Het Nintendo Entertainment System (NES) is de eerste van Nintendo's spelcomputers en werd in 1983 in Japan uitgebracht. Drie jaar later volgde de introductie in Europa. De NES is destijds wereldwijd 62 miljoen keer verkocht.

Wii U-opvolger en Pokémon Go

Nintendo werkt ook aan een nieuwe spelcomputer, de opvolger van de Wii U. Deze NX moet in 2017 op de markt komen. Nintendo heeft de afgelopen weken een wereldwijde hype veroorzaakt met zijn mobiele game Pokémon Go. Daardoor is het koers van de fabrikant op de Japanse aandelenbeurs met 69 procent gestegen.