'Nintendo schroeft productie Switch verder op'

'Nintendo schroeft productie Switch verder op'

05-10-2017 10:32 Laatste update: 26-04-2018 17:10

Nintendo wil 2 miljoen Switch-spelcomputers per maand produceren om te kunnen voldoen aan de grote vraag.

Dat heeft het Japanse bedrijf aan zijn leveranciers gevraagd, schrijft de Taiwanese krant Digitimes op basis van bronnen binnen de productieketen. Door de productie te verhogen wil Nintendo mogelijk zijn doel van 20 miljoen verscheepte Switches in 2017 halen. De bronnen verwachten dat de productie nog verder wordt opgeschroefd, omdat de Switch begin 2018 ook in China verkrijgbaar is.

De Switch is inmiddels steeds beter verkrijgbaar, maar de eerste maanden nadat de spelcomputer uitkwam was het apparaat niet aan te slepen. Binnen vier maanden na de release was de Switch al 4,7 keer miljoen verkocht.

Nintendo kan daarmee tevreden zijn, want de vorige console van Nintendo, de Wii U, werd uiteindelijk maar 13,5 miljoen keer verkocht. Zijn voorganger, de Wii, deed het juist enorm goed. Daarvan verkocht Nintendo er in één jaar 25 miljoen. In totaal ging de Wii ruim 100 miljoen keer over de toonbank.

Nieuwe Super Mario-game

Eind van deze maand verschijnt de nieuwe Super Mario-game. Van Super Mario Odyssey wordt verwacht dat het weer een grote knaller wordt voor Nintendo. We hebben de game al even mogen spelen, bekijk onze eerste indruk:


E-sporters op Bright Day 2017

Tijdens ons techfest Bright Day, op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht, spelen de beste Nederlandse e-sporters tegen elkaar in de games FIFA 18, CounterStrike, League of Legends, Hearthstone en Rocket League. Kijk hier voor het programma en tickets.


Volg ook ons YouTube-kanaal