Nintendo stelt online dienst Switch uit naar 2018

Nintendo stelt online dienst Switch uit naar 2018

02-06-2017 10:43 Laatste update: 26-04-2018 20:47

De online gamedienst van de Nintendo Switch komt niet dit najaar, maar pas volgend jaar beschikbaar.

In de VS gaat de dienst Nintendo Switch Online dan 20 dollar per jaar kosten, meldt Nintendo. Dat is goedkoper dan PlayStation Network en Xbox Live, de diensten van Sony en Microsoft, die beiden zo’n 50 tot 60 euro per jaar kosten. Per maand gaat de online-dienst van Nintendo 3,99 dollar kosten, per kwartaal 7,99. Europrijzen zijn nog niet bekend.

Tot de dienst beschikbaar is, kunnen Switch-eigenaren hun games gratis online spelen. Als de dienst er is, kunnen online Switch-games niet meer zonder te betalen worden gespeeld. Net als de onlinediensten van PlayStation en Xbox krijgen ook Switch-spelers ook toegang tot eerder verschenen games.

Gratis games

In eerste instantie gaat het daarbij om NES-games als Super Mario Bros. 3, Balloon Fight en Dr. Mario. Dat aanbod wordt steeds uitgebreid, en Nintendo zegt tegen Kotaku dat het toevoegen van SNES-games nog wordt overwogen. Eerder wilde Nintendo elke maand een of meerdere games tijdelijk beschikbaar stellen, nu is besloten dat de hele bibliotheek speelbaar blijft zolang spelers betalen.

In tegenstelling tot bij de PlayStation 4 en Xbox One, loopt het maken van groepen en de voice-chat bij Switch-games straks via een app voor smartphones. Die app wordt gekoppeld met de Nintendo Switch, zodat spelers via hun telefoon vrienden kunnen uitnodigen en met hen kunnen praten. Een beperkte versie van de app verschijnt in de zomer.

Lees ook: Waarom Nintendo niet kapot te krijgen is