Nintendo Switch ondersteunt nog geen videostreamingdiensten

Nintendo Switch ondersteunt nog geen videostreamingdiensten

20-01-2017 09:57 Laatste update: 27-04-2018 00:24

Bij de lancering op 3 maart biedt de Nintendo Switch nog geen ondersteuning voor Netflix of andere videostreamingdienten.

Die ondersteuning wordt wel overwogen voor een toekomstige update, zegt Nintendo tegen Kotaku. “We hebben ons ingezet om van de Nintendo Switch een geweldig game-platform te maken, daarom ondersteunen we nog niet direct videodiensten”, zegt Nintendo. Het bedrijf geeft antwoorden op vragen over onduidelijkheden rond de Switch, in sommige gevallen althans.

Zo wordt gevraagd of games controllers van de Wii en Wii U door de Switch ondersteund worden: dat wordt overwogen. Over het afspelen van games van eerdere Nintendo-platformen wil het bedrijf nog geen mededelingen doen. Zo is het onduidelijk hoe het zit met de Virtual Console, de functie waarbij oudere Nintendo-games op bijvoorbeeld de 3DS gespeeld kunnen worden.

SNES- en GameCube-games

Nintendo wil niet zeggen of eerder gekochte games ook op de Switch speelbaar zijn, en of bijvoorbeeld SNES-games naar de nieuwe spelcomputer komen. Volgens eerdere geruchten zouden GameCube-titels naar de Virtual Console van de Nintendo Switch komen. Dat zou voor het eerst zijn, maar Nintendo wil nog niks kwijt over die functie van de Switch.

De Mii-poppetjes van de Wii en Wii U zijn op de Switch maar zeer beperkt aanwezig: enkel als plaatjes voor de maximaal acht spelersacacounts op het apparaat. Ook verduidelijkt Nintendo dat er bij de lancering van de Switch geen games bij het apparaat gebundeld zijn. De 32 GB interne opslag kan met micro-sdxc-kaartjes tot 2 TB worden uitgebreid, zodat ruimte is voor meer games, updates en dlc. Savegames worden op de interne opslag bewaard, en fysieke games staan op hun eigen cartridge.

Eerste indruk Nintendo Switch

De Nintendo Switch verschijnt op 3 maart in Nederland, maatr de prijzen lopen nogal uiteen. Alle details over de Nintendo Switch lees je in dit artikel.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal