Nintendo verkoopt 10 miljoen Switch-consoles
Nieuws

Nintendo verkoopt 10 miljoen Switch-consoles

dinsdag 12 december 2017 15:09

Een mijlpaal. Nintendo heeft tien miljoen exemplaren van de Switch verkocht. De game-console is sinds maart te koop.

Daarmee is de Switch een flinke hit. Eind oktober meldde Nintendo al dat de verkopen van de console hoger zijn dan eerder voorspeld. Het bedrijf verwacht in april volgend jaar 16,7 miljoen exemplaren van de Switch te hebben verscheept. Dat zijn er vier miljoen meer dan eerder verwacht.

Ter vergelijking: van de geflopte Wii U verkocht Nintendo in vijf jaar tijd slechts 13,6 miljoen exemplaren. Aangezien het kerstfeest voor de deur staat, slaagt Nintendo er vermoedelijk al rond de jaarwisseling in om dat aantal met de Switch te evenaren.

Nintendo schrijft het succes van de Switch onder meer toe aan goed gewaardeerde games als 'Super Mario Odyssey' en 'The Legend of Zelda: Breath of the Wild'. Volgend jaar verschijnen onder meer: 'Kirby Star Allies 3', 'Dragon Quest Builders' en 'Wolfenstein II: The New Colossus'.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Nieuwsbrief