Nintendo wil elk jaar twee tot drie smartphone-games uitbrengen

Nintendo wil elk jaar twee tot drie smartphone-games uitbrengen

23-12-2016 12:05 Laatste update: 27-04-2018 00:55

Nintendo denkt dat Super Mario Run meer dan 100 miljoen keer gedownload zal worden, en wil elk jaar 2 to 3 smartphone-games uitbrengen.

Super Mario Run passeerde eerder deze week na vier dagen beschikbaarheid al de mijlpaal van 40 miljoen downloads; het record van Pokémon Go werd snel verbroken. Die cijfers zijn naar verwachtingm zegt Nintendo-president Takeshi Kimishima tegen de Japanse pers. Het bedrijf denkt dat de game uiteindelijk ruim 100 miljoen keer gedownload zal worden, meldt Yahoo Japan. Super Mario Run is vooralsnog alleen voor iOS beschikbaar, Kimishima bevestigt dat de game in 2017 ook naar Android komt.

Ook zegt hij dat Nintendo in 2017 en ook in de jaren daarna twee tot drie games voor smartphones wil uitbrengen. Eerder kondigde het bedrijf al aan dat gameseries Fire Emblem en Animal Crossing een smartphone-versie krijgen, die in 2017 staan te verschijnen. Mogelijk komt daar dus nog een derde titel bij. Fire Emblem is een serie tactische rpg’s, in Animal Crossing wonen spelers in een dorpje met pratende dieren en verzamelen zij allerlei voorwerpen.

Nintendo hoopt ook dat het succes van Super Mario Run een voor een boost zal zorgen in de populariteit van zijn nieuwe spelcomputer Switch. Die verschijnt in maart 2017 en is een hybride handheld en spelcomputer voor aan de tv. Het apparaat heeft een scherm met aan weerszijden controllers, die losgeschoven kunnen worden. Met een bijgeleverd dock kunnen spelers het apparaat aansluiten op hun tv. Hoewel Super Mario Run een hit is, zakte het aandeel van Nintendo de afgelopen dagen wel in.