NLE opent snellaadstations en wordt rivaal van Fastned

NLE opent snellaadstations en wordt rivaal van Fastned

29-05-2016 15:45 Laatste update: 27-04-2018 06:05

De Nederlandse Energie Maatschappij investeert in snellaadstations voor elektrische auto's. Langs de A13 bij Delft gaat maandag zijn eerste eigen snellaadstation open.

Op het laadstation bij Delft kunnen twee auto's tegelijk laden. Het station is volgende maand operationeel en NLE wil naar eigen zeggen een deel van de winst die het in 2015 maakte investeren in elektrisch rijden. Er wordt inmiddels ook gekeken naar plekken om andere snellaadstations te openen.

NLE-topman Harald Swinkels wil het elektrisch rijden in Nederland in een stroomversnelling brengen: "Hoe meer oplaadmogelijkheden er zijn, hoe aantrekkelijker volledig elektrisch rijden wordt voor een grote groep." 

Fastned groeit snel

Daarmee gaat NLE voorzichtig de concurrentie aan met Fastned, dat in Nederland zo'n 50 snellaadstations uitbaat. Maandag maakte het bedrijf bekend 3 miljoen euro aan vers kapitaal te hebben binnengesleept van aandeelhouders. Die miljoenen worden gebruikt om te investeren in nieuwe laadpunten langs snelwegen, in de grote steden en in het buitenland. Volgens het bedrijf groeit de omzet van de stations maandelijks met 10 procent.