'Note 7 komt alsnog terug als Fandom Edition'

'Note 7 komt alsnog terug als Fandom Edition'

28-06-2017 15:54 Laatste update: 26-04-2018 19:45

Samsung zou van plan zijn de Galaxy Note 7 alsnog terug op de markt te brengen, als opgefriste ‘Fandom Edition’.

Samsung zou de gereviseerde Galaxy Note 7 FE in Zuid-Korea vanaf 7 juli gaan verkopen, zeggen ingewijden tegen The Wall Street Journal. Het toestel heeft uiteraard wat andere onderdelen dan de geplaagde originele Note 7, die door talloze brand-incidenten uiteindelijk van de markt is gehaald. Begin dit jaar kwam Samsung er na een onderzoek al achter wat de precies scheelde aan de Note 7: onder meer een te grote batterij zorgde voor ontvlammingsgevaar.

Na de terugroepactie van de Note 7 had Samsung een ruime 3 miljoen exemplaren van het toestel over. Weggooien is dan zonde en bovendien slecht voor het milieu, dus zei Samsung eerder dit jaar al interesse te hebben in een herlancering. In eerste instantie zou Samsung de vernieuwde Note 7 alleen uitbrengen in thuisland Zuid-Korea. Samsung zou zeker 400.000 exemplaren hebben gereserveerd, die voor een prijs van 700.000 won (zo’n 540 euro) verkocht zou worden.

Het is nog onduidelijk of de Note 7 ook in andere landen op de markt komt. In maart zei Samsung dat het verkoop per land zou bekijken op basis van vraag van zowel providers als consumenten. Met de Note 7 zit Samsung zijn eigen andere toestellen waarschijnlijk niet in de weg. De Note 7 heeft door zijn stylus en grotere scherm toch een iets andere doelgroep dan de Galaxy S8, en de Note 8 wordt pas op z’n vroegst eind augustus verwacht. Bovendien richt de Note 7 zich gezien de naam overduidelijk op de liefhebber van het toestel.

Lees ook: 'Galaxy Note 8 wordt duurste Samsung-toestel tot nu toe'