Nu ook eten bestellen via Facebook

Nu ook eten bestellen via Facebook

20-10-2016 13:57 Laatste update: 27-04-2018 02:28

In zijn poging om de rest van internet overbodig te maken heeft Facebook weer iets nieuws bedacht: Amerikanen kunnen nu ook eten bestellen via de site.

Het sociale netwerk werkt daartoe samen met Delivery.com, een besteldienst die actief is in veertig Amerikaanse steden. Restaurants in die plaatsen kunnen nu op hun Facebook-pagina een thuisbezorgoptie aanbieden. De menu's van restaurants die al zijn aangesloten bij Delivery.com worden automatisch doorgeplaatst op hun Facebook-pagina.

Facebook verdient niets aan de bestellingen, schrijft Quartz. Het bedrijf hoopt wel dat bedrijfspagina's door deze nieuwe optie aantrekkelijker worden (waardoor gebruikers van het sociale netwerk meer tijd op Facebook doorbrengen - hetgeen natuurlijk wel weer lucratief is voor het bedrijf).

Tegelijkertijd met de eet-optie heeft Facebook nog diverse andere mogelijkheden voor bedrijven toegevoegd. Zo is het nu mogelijk om bioscoopkaartjes en tickets voor andere evenementen via het sociale netwerk te bestellen. Daarnaast wordt het makkelijker om een afspraak te maken bij plaatselijke bedrijven, zoals een sauna.