Nu ook reageren op Instagram Stories met foto's of video's

Nu ook reageren op Instagram Stories met foto's of video's

06-07-2017 16:35 Laatste update: 26-04-2018 19:45

Instagram krijgt de mogelijkheid om met foto's of filmpjes op Stories te reageren.

De nieuwe functie zit onder een nieuwe camera-knop linksonder in beeld tijdens het afspelen van Stories. Na een druk op die knop kunnen alle soorten foto’s en video’s worden gemaakt die normaal gesproken ook mogelijk zijn met Stories. Het gaat om normale foto’s met filter en video’s, maar ook Boomerangs, terugspoel-filmpjes en het toevoegen van stickers, gezichtsfilters en emoji is mogelijk.

De foto of video op de Story waar gebruikers op reageren komt klein in beeld te staan, en is net als stickers te verslepen en van formaat te veranderen. De foto- en videoreacties komen net als tekstreacties terecht in het Instagram Direct-overzicht.

Steeds meer functies

Instagram zegt dat de nieuwe functie slechts één van de vele nieuwe manieren is om via Direct gesprekken te voeren. Instagram wordt de laatste tijd steeds verder uitgebreid met nieuwe functies. Waar Instagram in het verleden vaak experimenteerde met losse apps, worden nieuwe functies nu vaak direct in Instagram ingebouwd. De nieuwe functie is donderdag direct beschikbaar voor Android en iOS.

700 miljoen gebruikers

Instagram heeft wereldwijd 700 miljoen actieve gebruikers per maand, bijna twee keer zoveel als concurrent Snapchat. De Stories-functie met foto's en filmpjes die na 24 uur automatisch verdwijnen werd oorspronkelijk door Snapchat gelanceerd, waar het erg populair werd. Facebook heeft de functie vervolgens gekopieerd in Instagram, WhatsApp, Messenger en de Facebook-app

Volg Bright ook via Instagram.