Nvidia lanceert Shield met Android TV en game-streams in Nederland

Nvidia lanceert Shield met Android TV en game-streams in Nederland

15-03-2016 14:00 Laatste update: 27-04-2018 08:08

Nvidia brengt zijn settopbox met controller waarmee je voor een tientje per maand al streamend games kunt spelen nu ook in Nederland op de markt.

De Nvidia Shield is al bijna een jaar verkrijgbaar in de VS, maar vanaf 17 maart is hij ook in Nederland te koop. Dat maakte Nvidia zojuist bekend. De Shield is een Android TV-speler, die je niet alleen toegang geeft tot video-apps als Plex, HBO, Mubi en Netflix, maar waarmee je ook kunt gamen.

'Netflix voor games'

Voor een tientje per maand ben je abonnee bij GeForce Now, het gamingplatform van Nvidia. Zelf noemen ze dat 'de Netflix voor games' met als doel om van het apparaat de beste Smart TV-console te maken in zijn klasse. Je krijgt met zo'n abonnement direct toegang tot ruim 90 games, waaronder Tomb Raider, Batman: Arkham City, verschillende LEGO-games, Metal Gear Solid Rising en meer. 

De games staan allemaal in de cloud en je streamt ze dus vanaf het internet. Handig, zegt Nvidia, want dan hoef je niet meer te wachten tot een game is gedownload en kun je direct aan de slag. Althans, het opstarten van een spel duurt ongeveer 30 seconden. Het streamen gaat in 1080p met 60 frames per seconde.

Films en series

Naast gamen kun je er ook gewoon series en films mee bekijken, zoals concurrenten als Apple TV of Roku dat ook aanbieden. De speler ondersteunt 4K, wat je onder meer op YouTube en Netflix kunt bekijken. Je hebt dan natuurlijk wel een 4K-tv nodig. Standaard is de Google Cast-functie ingebouwd, zodat je alles vanaf je Android- en iOS-device kunt streamen, zoals foto’s van je vakantie of Spotify, wat niet als app is opgenomen.

Standaard wordt de Nvidia Shield geleverd met een controller. Daarmee kun je de games spelen, maar hij werkt ook als afstandsbediening en microfoon voor Voice Search. De goedkoopste versie heeft 16GB opslag en kost 199 euro. Wil je meer opslag, dan ben je aangewezen op de 500GB-variant van 299 euro. De opslagruimte is echter ook uit te breiden met een sd-kaartje.

Los kost een controller 60 euro. Daarnaast kun je ook een meer traditionele afstandsbediening aanschaffen voor 50 euro en een houder voor de Shield waarmee je hem rechtop zet, is 30 euro. Onze eerste indruk van de Nvidia Shield volgt later deze week.