Oakley lanceert slimme sportbril met spraakbediening

Oakley lanceert slimme sportbril met spraakbediening

22-09-2016 17:32 Laatste update: 27-04-2018 02:59

Oakley's slimme zonnebril voor sporters heeft ingebouwde sensoren en is via stemcommando's te bedienen.

Oakley lanceert zijn slimme sportbril Radar Pace op 1 oktober in de VS. De bril is ontwikkeld samen met chipfabrikant Intel en werkt met spraakbediening. In de bril zitten oordopjes, drie microfoontjes en allerlei sensoren voor het meten van snelheid, stappen, luchtdruk en luchtvochtigheid. De Radar Pace kost 449 dollar. Over een Europese introductie is nog niets bekend.

De slimme sportbril heeft in tegenstelling tot de Recon Jet (kijk onze Uitpakparty) geen ingebouwd schermpje. De bediening gaat vooral via spraakopdrachten, waarvoor dragers de eerste keer 'OK Radar' moeten zeggen. Ze kunnen informatie over hun sportsessie of workout opvragen. Ook biedt de bril een coachfunctie voor tijdens het sporten. De Radar Pace is te koppelen aan externe hartslagmeters, maar hij kan nog geen hartslaggegevens doorkrijgen van de Apple Watch. In de bijbehorende app voor iOS en Android is alle data terug te zien. 

Het is ook mogelijk om muziek af te spelen via Bluetooth of telefoongesprekken op te nemen. Dat gaat via een touchpad op de bril. De Radar Pace is te gebruiken om te communiceren met andere spraakgestuurde assistenten, zoals Siri van Apple en Google Asisstant. Het is nog niet duidelijk met welke andere fitnessapps de bril zal samenwerken. De accuduur is zo'n 6 uur bij gebruik van de sensoren en 4 uur als je ook muziek afspeelt. Kijk hieronder de Uitpakparty van de Recon Jet-bril uit 2015.

Kijk meer Uitpakparty's op ons YouTube-kanaal