Oculus: 'Exclusieve games zijn beter voor de industrie'

Oculus: 'Exclusieve games zijn beter voor de industrie'

24-06-2016 15:18 Laatste update: 27-04-2018 05:34

Volgens Oculus is het juist goed dat sommige VR-games alleen op een bril van een bepaalde fabrikant te spelen zijn.

Voor de consument zijn exclusieve games meestal niet zo’n positief iets. Op de markt voor spelcomputers is het al jaren gangbaar, en nog relatief te verkroppen aangezien de ene spelcomputer de andere niet is. Voor VR-brillen die je aan een pc koppelt is het een ander verhaal, toch is ook daar een platformstrijd losgebarsten. Vooral Oculus heeft games die alleen voor zijn bril beschikbaar komen, en dat is juist goed volgens het bedrijf. 

Hoofd content van Oculus Jason Rubin zegt dat de groei van VR-games afhankelijk is van games met een groot budget. Het lijkt een beetje op het verhaal van de kip en het ei: er moet een grote markt voor VR-games komen willen ontwikkelaars dure games voor de brillen maken, maar de consument moet wel big-budget-games hebben om een VR-bril voor te kunnen kopen.

Daar komen exclusieve games dus om te hoek kijken, voornamelijk als een kortetermijnoplossing. Volgens Rubin kunnen exclusieve deals met game-ontwikkelaars ervoor zorgen dat er meer budget voor de games beschikbaar komt, aangezien Oculus betaalt voor de exclusiviteit. Dat zorgt voor aantrekkelijke games, waardoor de markt groeit, en de ontwikkelaar over een paar jaar zelf meer geld in VR-games durft te steken.

Bekijk ook de Uitpakparty van de Oculus Rift onlangs:

Abonneer je op ons YouTube-kanaal