Onderzeejacht voor de man die alles al heeft

Onderzeejacht voor de man die alles al heeft

30-03-2016 11:04 Laatste update: 27-04-2018 07:38

De Migaloo M7 is een luxe jacht, maar dan een onderzeeër. Met een booreiland, maar dan luxer.

In het boek Statusangst omschrijft Alain de Botton waarom het zo vervelend is om rijk te willen zijn. Rijk worden volgt namelijk vaak het volgende patroon. Je verdient een beetje geld en gaat in een leukere buurt wonen, met een leukere auto voor de deur. Al snel blijkt dat iedereen in je nieuwe buurt geld verdient en een leuke auto heeft. Daarom koop je een boot. Verdien je nog een beetje meer geld, dan ga je in een wijk wonen waar iedereen een boot heeft. Herhaal dit geintje met respectievelijk een persoonlijke chef, een helikopter en een tijger als huisdier. Je zult begrijpen; rijk worden is relatief. De meeste mensen hebben liever 8 euro als de buurman 7 euro heeft, dan beide een tientje in de kontzak. 

Dankzij dit principe, mogen zij die reeds het pyramidespel verlaten hebben, zich vergapen aan absurde speeltjes als de Migaloo M7. Een eh, ja, wat is het eigenlijk? Migaloo zegt zelf dat ze ontwerpers, ontwikkelaars en bouwers van exclusieve submersible superjachten en drijvende eilanden zijn. Een duikboot gekruist met een superjacht dus. De kleinste is al 72 meter. De grootste is maar liefst 283 meter. Over veiligheid hoef je je geen zorgen te maken. Elk schip is gebouwd volgens de militaire veiligheidseisen voor onderzeeërs.

Wil je ook graag een plekje om aan wal te gaan, dan bouwt Migaloo een Kokomo Ailand. Een soort booreiland van 117 meter, maar dan met alle luxe die een booreiland ontbeert. Op het eiland is een penthouse 80 meter boven zeeniveau. Wie niet in de zee wil zwemmen, kan het in het zwembad doen. Uiteraard ontbreken de watervallen, sportfaciliteiten en bioscoop niet. Dineren kun je onder water doen en er is zelfs een 'shark feeding station'. Ideaal als je constant haaien rond je privé-eiland wilt hebben zwemmen.