OnePlus onthult specs van nieuwe smartphone

OnePlus onthult specs van nieuwe smartphone

04-04-2018 07:51 Laatste update: 10:48

OnePlus-ceo Pete Lau heeft details over de nieuwe high-end smartphone OnePlus 6 bekendgemaakt.

De aanstaande OnePlus 6 krijgt een Snapdragon 845-chip, 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslagruimte. Dat meldt OnePlus-directeur Pete Lau in een bericht. Voorganger OnePlus 5T, een van de beste smartphones van 2017, had maximaal 128 GB opslagruimte. De genoemde Snapdragon-chip zit ook in concurrerende Android-toestellen, zoals de Sony Xperia XZ2, de Asus Zenfone 5Z en de Xiaomi Mi Mix 2S.

Notch

Vorige week werd al bekend dat de OnePlus 6 zal beschikken over een notch, een inkeping bovenin het scherm, zoals bij de iPhone X. OnePlus schaart zich daarmee bij de reeks telefoonmerken die nieuwe smartphones voorzien van een notch. Ook Asus, Xiaomi, Leagoo, Oukitel en UleFone hebben telefoons met een inkeping bovenaan het scherm aangekondigd.

OnePlus 6-gebruikers krijgen straks volgens Lau de optie om de notch te verbergen door de bovenste rand van het scherm helemaal zwart te maken. Het Chinese merk zal meer informatie over het nieuwe toestel binnenkort onthullen. De nieuwe Huawei P20 Pro heeft ook zo'n software-optie. Wanneer de OnePlus 6 precies verschijnt, is nog niet bekend.

Onlangs interviewden we OnePlus-oprichter Carl Pei in China:


Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal.