Online tv-dienst KPN werkt nu ook met pc en Apple TV

Online tv-dienst KPN werkt nu ook met pc en Apple TV

04-08-2016 14:58 Laatste update: 27-04-2018 04:01

Gebruikers van de streaming tv-dienst KPN Play kunnen nu ook op computers kijken en via Apple's AirPlay zenders streamen naar hun tv.

Een van de grote punten van kritiek op KPN Play is dat de online tv-dienst tot nu toe alleen via iOS- en Android-apps was te bekijken. Daar komt nu verandering in. Sinds vandaag is het mogelijk tv-zenders te kijken via de site Playvankpn.nl. Het gaat volgens KPN om een betaversie. De dienst biedt toegang tot 26 populaire tv-zenders, inclusief series en films van de lineaire HBO-kanalen en allerlei exclusieve content.

De webversie werkt voorlopig alleen via Chrome. Functies als on-demand programma's en instellen van opnames worden volgens KPN 'later' toegevoegd. Ook nieuw is dat KPN Play-gebruikers met een Apple TV de tv-zenders kunnen streamen via AirPlay. 

Concurrentie van T-Mobile

KPN Play is bedoeld als alternatief voor mensen die geen tv-pakket via hun provider willen afnemen, of voor gebruik op bijvoorbeeld een vakantie-adres. KPN Play kreeg in juni concurrentie van T-Mobile, dat zijn online tv-dienst Knippr lanceerde. Knippr werkt ook in de browser en met apps voor iOS en Android