Ontslagronde Uber na klachten seksuele intimidatie

Ontslagronde Uber na klachten seksuele intimidatie

07-06-2017 06:43 Laatste update: 26-04-2018 20:47

Taxidienst Uber ontslaat twintig werknemers na een groot onderzoek over seksuele intimidatie binnen het bedrijf.

Nog eens zeven werknemers hebben een laatste waarschuwing gekregen en 31 medewerkers moeten een speciale cursus volgen waarin ze leren om zich goed te gedragen op de werkvloer, zo bevestigt het bedrijf. The New York Times sprak met een aanwezige op de bijeenkomst waar het nieuws werd aangekondigd en volgens deze getuige zouden ook enkele belangrijke managers het veld moeten ruimen. 

Uber stelde een onderzoek in naar seksuele intimidatie en discriminatie, nadat voormalig medewerker Susan Fowler in een blog vertelde hoe ze vanaf haar eerste dag last had van seksuele intimidatie binnen het bedrijf.

215 klachten werden onderzocht, in 47 gevallen ging het om seksuele intimidatie, in 54 gevallen om discriminatie. Verder bekeken de onderzoekers onder meer 45 klachten over onprofessioneel gedrag en 33 meldingen over pesten. In 57 gevallen is het onderzoek nog niet geheel afgerond.

Eerder liet het bedrijf onderzoek doen naar de samenstelling van haar personeelsbestand en de bedrijfscultuur. De belangrijkste conclusie: het bedrijf heeft te veel witte mannen in dienst.