Ook Instagram laat je binnenkort livestreamen

Ook Instagram laat je binnenkort livestreamen

10-11-2016 19:02 Laatste update: 27-04-2018 01:57

Instagram bevestigt te werken aan een functie om live video te streamen. De app volgt daarmee onder meer Facebook, YouTube en Periscope.

Instagram-ceo Kevin Systrom bevestigt dat zijn bedrijf het livestreamen van video wil aanbieden. Dat zegt hij tegen The Financial Times. De functie lijkt al te worden getest: onlangs screenshots op via een Russische nieuwssite.

Live-video is volgens Systrom erg belangrijk voor Instagram, omdat het gebruikers 'dichter bij mensen om wie ze geven zou kunnen brengen'. Hij zei niet op welke termijn de functie in de Instagram-app verschijnt. Op de uitgelekte screenshots was te zien dat livestreams verschijnen in de Stories-balk bovenaan de app. Instagram voegde die Snapchat-achtige Stories-functie in augustus toe

Onder meer Facebook, YouTube en Twitters Periscope-app bieden al de mogelijkheid om te livestreamen. Voor Instagrams moederbedrijf Facebook is live-video steeds belangrijker, omdat het een manier is om gebruikers langer vast te houden op het sociale netwerk. Instagram werkt ook aan een nieuwe winkelfunctie waarmee gebruikers direct vanuit foto's producten kunnen bestellen.