Op deze site kun je zien of je partner op Tinder zit

Op deze site kun je zien of je partner op Tinder zit

12-04-2016 12:48 Laatste update: 27-04-2018 07:07

Via de site Swipe Buster is het mogelijk om te achterhalen of je partner (of iemand anders) op Tinder zit. Wel eerst even 5 dollar aftikken.

Voer de voornaam van je geliefde en zijn of haar leeftijd in, zeg of het om een man of een vrouw gaat en geef op een kaart aan waar de persoon in kwestie Tinder vermoedelijk voor het laatst heeft gebruikt. Even met je creditcard vijf dollar overmaken en binnen een paar minuten weet je of die persoon gebruik maakt van de datingapp.

De site Swipe Buster maakt het opeens heel eenvoudig om te achterhalen of je geliefde een account heeft op Tinder en zo ja, wanneer hij of zij er voor het laatst op zat.

Privacy

Griezelig? Nogal. En dat is precies wat de (anonieme) ontwikkelaar van Swipe Buster voor ogen had, vertelt hij aan Vanity Fair. “Er is te veel data waarvan mensen niet weten dat die over hen beschikbaar is”, meent hij. “Mensen zetten heel veel informatie over zichzelf online, maar bedrijven doen onvoldoende om hen daarop te wijzen.”

De ontwikkelaar van Swipe Buster hoopt dat zijn site Tinder zal inspireren om meer maatregelen te nemen om de privacy van zijn gebruikers te beschermen. Tot Tinder dat doet, harkt de bedenker van Swipe Buster nog vijf dollar binnen van iedereen die wil weten of zijn of haar partner misschien toch een account heeft aangemaakt bij de dating-app.