Opvouwbare budget-drone is hit op Kickstarter

Opvouwbare budget-drone is hit op Kickstarter

18-03-2018 20:19 Laatste update: 20:40

De LeveTop-drone is opvouwbaar en transformeert zo tot een gadget die je makkelijk meeneemt in je rugtas.

Hij weegt zo'n 350 gram, de LeveTop. Je klikt de vier propellers omhoog, verbind je telefoon met de drone en je bent klaar om te vliegen. Met twintig minuten houdt het apparaat het ook nog vrij lang uit. Aan boord heeft de LeveTop een 1080p-camera die voorzien is van beeldstabilisatie. De drone heeft een bereik van 100 meter en een verwisselbare accu. Aan de onderkant stop je er een nieuwe accu in en dan kun je weer twintig minuten vliegen. 

De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Met de app kun je naast de drone besturen ook foto's en video's maken of een livestream starten. De drone is tevens voorzien van allerlei sensoren waarmee hij je bijvoorbeeld volgt als je loopt of weer landt op de plek waar hij vertrok. Met een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur is de LeveTop ook nog eens snel. Maar, hoe sneller je vliegt, hoe sneller de accu op is, waarschuwen de makers.

129 dollar

De LeveTop kan ingeklapt worden opgeborgen in een draaghoesje die je onder andere aan je rugtas kunt vastmaken. Je betaalt een extra bedrag van 15 dollar voor het hoesje.

De drone kost 129 dollar op Kickstarter, exclusief 20 dollar verzendkosten naar Nederland. Het financieringsdoel van 20.000 euro hebben de makers al ruim behaald, waardoor de drone rond juni naar kopers wordt verstuurd.

Like Bright op Facebook voor meer techvideo's