Opvouwbare DJI-drone gaat de strijd aan met GoPro Karma

Opvouwbare DJI-drone gaat de strijd aan met GoPro Karma

27-09-2016 18:59 Laatste update: 27-04-2018 02:59

DJI's nieuwe 4K-drone Mavic Pro is opvouwbaar en kan 27 minuten in de lucht blijven. DJI hoopt er mee rivaal GoPro voor te blijven.

De nieuwe DJI Mavic Pro beschikt over een 4K-camera die 12 megapixel foto's kan maken en 90 graden is te draaien. De drone kan mensen en objecten automatisch volgen, net als de eerdere DJI Phantom 4. Met een nieuwe modus kan de drone met behulp van sensoren, waaronder ultrasoon geluid, zijn route blijven volgen, van 30 centimeter tot 10 meter boven de grond. In een andere modus is de drone met gebaren te bedienen. De Macic Pro kan met behulp van gps en Glonass ook precies op dezelfde plek landen als waar hij opsteeg. 

De maximale vluchttijd is 27 minuten, de maximale afstand is 13 kilometer en de topsnelheid is 65 km/u. De drone is tot 7 km afstand te bedienen met een nieuwe compacte afstandsbediening met uitklapbare antennes. Door een smartphone in de controller te klikken kun je live videobeelden vanaf de drone kijken tijdens het sturen. De drone kan ook live beelden streamen en is makkelijk op te vouwen. Daarnaast komt DJI ook met een speciale videobril die met de drone is te koppelen.

De DJI Mavic Pro kost zonder afstandsbediening 750 dollar en met remote circa 1000 dollar. De drone is vanaf medio oktober leverbaar. De Europese prijzen zijn nog niet bekend.

DJI is momenteel marktleider op de markt voor drones. Vorige week kondigde GoPro ook een opvouwbare drone aan, de Karma. De GoPro-drone kost 870 euro, maar daar komt nog de prijs van een benodigde camera bij (meer dan 300 euro). Onlangs testten we de DJI-drone Phantom 4 die automatisch mensen en objecten kan volgen in de Uitpakparty.

Abonneer je op ons kanaal voor meer Uitpakparty's