Oudere iPhones minder traag na nieuwe update

Oudere iPhones minder traag na nieuwe update

18-01-2018 09:39 Laatste update: 26-04-2018 14:35

Met de volgende update voor iOS kun je oudere iPhones minder traag maken. Je accu gaat dan wel veel sneller leeg.

Apple schroeft de processorkracht terug als toestellen een oudere, bijna lege of koude batterij hebben. Een piekbelasting in de processorkracht, bijvoorbeeld tijdens het spelen van een game, kan er bij telefoons met zo'n accu voor zorgen dat ze plotseling uitvallen.

Apple-ceo Tim Cook belooft aan ABC News dat de volgende iOS-update informatie geeft over de status van de batterij. "We gaan klanten laten zien hoe gezond de accu in hun iPhones is. Dat hebben we nog nooit gedaan", aldus Cook. "Als je dit [de vertragingsoptie, red.] niet wil, dan kun je het uitschakelen."

Ondanks dat Cook klanten de keuze geeft raadt hij gebruikers aan om de optie niet uit te schakelen. Je accu gaat veel sneller leeg en kan plotseling uitvallen, zo waarschuwt de Apple-baas. Het interview met ABC News is hier terug te kijken:

Excuses en rechtszaken

Eerder bood het bedrijf al zijn excuses aan omdat het de optie stilletjes had toegevoegd. Ook worden de kosten van het vervangen van de accu verlaagd van 89 naar 29 euro. Door de accu te vervangen gaat je oudere iPhone niet alleen langer mee, maar werkt hij ook sneller.

Inmiddels lopen er ;meer dan acht rechtszaken tegen Apple om het opzettelijk trager maken van oudere iPhones. Klanten zijn vooral boos dat Apple pas een jaar later toegaf iPhones langzamer te maken.

Zo check je of je iPhone-accu aan vervanging toe is

Is je iPhone snel leeg? Check deze tips