Over deze oplaadkabel kun je veilig struikelen

Over deze oplaadkabel kun je veilig struikelen

19-02-2018 08:44 Laatste update: 26-04-2018 13:33

De Tug is een oplaadkabel die voorkomt dat je laptop valt als je er over struikelt.

Apple bedacht jaren geleden een slimme oplossing tegen het struikelen over de oplaadkabel: de MagSafe-adapter. Met magneetjes klikt de oplaadkabel vast aan de laptop. Struik je over de kabel? Dan schiet de kabel door de magneetjes gewoon los. 

Maar de MagSafe-adapter wordt door de komst van usb-c-poorten in de Macbook langzaam uitgefaseerd. Daarom is er Tug, die het principe van MagSafe kopieert en de technologie beschikbaar maakt voor al je apparaten: of het nu een laptop, lamp of zelfs je stofzuiger is.

Opzetstuk

Tug is een soort opzetstuk voor je kabel. Het bestaat uit twee delen die je in het stopcontact steekt en via magneten aan elkaar verbinden. Je kabel stop je in het buitenste onderdeel. Mocht je dan over de kabel struikelen, dan wordt dit onderdeel van Tug ontkoppeld. Weg is het gevaar voor een vallende laptop. I Love Handles noemt specifiek de laptop, maar ook een lamp (die niet omvalt) en stofzuiger (even trekken om hem los te koppelen) behoren tot de mogelijkheden. "Het werkt met elke kabel waar je mogelijk over struikelt", schrijven de makers.

Amerikaans stopcontact

Dan het grote nadeel van Tug: hij komt vooralsnog alleen in een Amerikaanse versie die zonder adapter niet met onze stopcontacten werkt. Of er een Europese variant op de planning staat, is nog niet bekend. Tug kost 19,95 en wordt vanaf maart naar kopers gestuurd.

I Love Handles heeft wel allerlei andere handige voor Europeanen geschikte gadgets, zoals een splitter voor je lightning-kabel (19,95 dollar) om tegelijkertijd je iPhone, iPad en Apple Pencil op te laden. Of een oplaadkabel (19,95 dollar) die je zodanig kan buigen dat je iPhone rechtop staat: handig voor aan je laptop of in de auto.