Overvallers lokken slachtoffers met Pokémon Go in de val

Overvallers lokken slachtoffers met Pokémon Go in de val

11-07-2016 09:12 Laatste update: 27-04-2018 05:03

Gewapende overvallers in de VS hebben de mobiele game Pokémon Go gebruikt om slachtoffers in de val te lokken.

Lees ook: Alles wat je moet weten over Pokemon Go

Volgens de politie in de Amerikaanse staat Missouri gebruikten de overvallers Pokémon Go om hun slachtoffers naar afgelegen plaatsen te lokken, waar zij hen eenvoudig konden beroven. "Dankzij de geolocatie-functie van het spel waren de overvallers in staat om de plaats van een speler te bepalen en om te zien hoe afgezonderd ze waren", aldus sergeant Bill Stringer.

De vier overvallers die tussen de 16 en 18 jaar oud waren, plaatsten een baken op een parkeerplaats waar zij hun slachtoffers in een zwarte BMW opwachtten. Onder dreiging van een pistool maakten zij de Pokémon Go-spelers vervolgens hun bezittingen afhandig. De politie van O'Fallon, Missouri heeft de vier inmiddels gearresteerd. Ze worden verdacht van verscheidene gewapende overvallen.

Lijk

In Wyoming vond een tiener die op jacht was naar Pokemons, een lijk bij de oever van een rivier. "Ik probeerde een water-Pokémon te krijgen", vertelt de 19-jarige Shayla Wiggins aan CNN. Aanvankelijk ontging het haar dat ze een paar meter naast een dode man stond, omdat ze op haar scherm keek.

Toen Wiggins het lijk wel opmerkte, belde ze meteen de politie. Die vermoedt dat de man door verdrinking om het leven is gekomen. Ondanks de lugubere vondst gaat Wiggins gewoon door met het jagen op Pokémons. "Zonder dit spel had ik de man waarschijnlijk nooit gevonden. Toch ben ik dankbaar. Zonder mij had hij er misschien nog dagen gelegen."

Tinder en Twitter

Pokémon Go is een grote hype. Op Android is het spel nu al twee keer zo vaak geïnstalleerd als Tinder. Het lijkt een kwestie van tijd voordat Pokémon Twitter voorbijstreeft qua dagelijkse gebruikers op Android in de VS. Het spel legt Nintendo ook geen windeieren: het aandeel is enorm gestegen.

Lees ook: Alles wat je moet weten over Pokemon Go