Overwatch is de game van het jaar

Overwatch is de game van het jaar

02-12-2016 11:11 Laatste update: 27-04-2018 01:26

Multiplayer-shooter Overwatch heeft bij de jaarlijkse Game Awards de prijs voor beste game in de wacht gesleept.

Daarmee liet Overwatch de andere vier genomineerden DOOM, Inside, Titanfall 2 en Uncharted 4 achter zich. Overwatch won ook de prijs voor beste multiplayer-game, beste e-sports-game en best game direction. In Overwatch nemen spelers het tegen elkaar op met 23 uiteenlopende personages met ieder hun eigen sterke en zwakke punten. De game is zowel onder het grote publiek als onder e-sport-gamers erg populair, en passeerde in oktober al de 20 miljoen spelers.

De Game Awards worden jaarlijks georganiseerd door grote Amerikaanse game-media als Edge, Kotaku, IGN en ​Gamespot. Er werden in totaal ruim twintig prijzen uitgereikt. Zo won Inside de prijs voor beste indie-game, werd Rez Infinite gekroond tot beste VR-game en werd Pokémon Go de beste mobiele game. Bijzonder was de categorie ‘games for impact’, waarbij alle genomineerde titels op krachtige wijze een boodschap weten over te brengen.

Speciale eerbetonen

In die categorie won That Dragon, Cancer, een game van ontwikkelaar Ryan Green van Numinous Games. Het jonge zoontje van Green leed aan kanker tijdens de ontwikkeling van de game, en het spel vertelt dat verhaal op indringende, meespelende maar ook verrassend hoopvolle wijze. Green gaf een geëmotioneerde speech toen hij de prijs in ontvangst nam.

Daarnaast kreeg Japanse game-designer Hideo Kojima alsnog een prijs voor zijn gelauwerde game Metal Gear Solid V, die vorig jaar verscheen en toen de Game Award voor beste action/adventure-game won. Door onenigheid met zijn voormalig werkgever Konami mocht Kojima vorig jaar niet bij de awards aanwezig zijn. Inmiddels heeft de de eigenzinnige Kojima een eigen studio onder Sony, en werkt hij aan mysterieuze game Death Stranding. Hij toonde tijdens de prijzenshow een tweede teaser voor de game.