Pas op: deze 4 problemen melden vroege Nintendo Switch-kopers

Pas op: deze 4 problemen melden vroege Nintendo Switch-kopers

06-03-2017 13:01 Laatste update: 26-04-2018 22:51

Nu de Nintendo Switch er eindelijk is, verschijnen ook de eerste klachten online.

De nieuwe spelcomputer van Nintendo ziet er fraai uit, de onderdelen klikken prettig in elkaar en de nieuwe Zelda-game krijgt bijzonder positieve kritieken. Maar de Nintendo Switch kampt nog wel met kinderziektes waarvan je op de hoogte moet zijn.

1. Haperende Joy-Con

Voor de Nintendo Switch maak je gebruik van Joy-Con-controllers om games te bedienen. Je schuift ze hiervoor naast het display of in de controllerhouder. Het probleem is dat veel gebruikers last hebben van synchronisatieproblemen, waardoor de besturing in games ineens niet meer reageert. Nintendo onderzoekt de mogelijkheden, maar stelt ondertussen dat objecten voor storing kunnen zorgen. Zet de Switch dus niet achter je tv, in de buurt van een aquarium, bij laptops of magnetrons.

2. Het scherm krast snel

Het klinkt fantastisch dat je de Switch thuis in een dock kunt zetten om op tv te spelen en dat je hem eruit kunt halen voor onderweg. Wat blijkt, de dock kan voor krassen op het scherm zorgen als je hem erin of eruit schuift. We raden dus aan om een screenprotector te gebruiken.

3. Dode pixels

Zitten er geen krassen op, dan kun je alsnog problemen krijgen met het scherm. Online zijn meldingen te lezen van Switch-consoles met dode pixels in het scherm en schermen die flikkeren, kleuren omgekeerd tonen of zwart-witbeeld geven. Daarvoor kun je het beste contact opnemen met Nintendo. Dode pixels doet Nintendo echter af als 'iets wat erbij hoort'.

4. Geen backups in games

Een backup maken van Switch-games is niet mogelijk. Nintendo heeft dat bevestigd nadat daar online klachten over verschenen. Op een FAQ op de Nintendo-site staat dat opslagdata intern wordt bewaard. Het kan 'niet worden opgeslagen of worden gekopieerd naar een microSD-kaart'. Dat is behoorlijk vervelend als je Switch ineens stuk gaat of je verwijdert per ongeluk savedata van een game waar je al uren in gestoken hebt.

Onze uitpakparty met de Nintendo Switch

 

Onze livestream met de Nintendo Switch