Pebble-horloges blijven voor eeuwig werken na update

Pebble-horloges blijven voor eeuwig werken na update

06-04-2017 06:37 Laatste update: 26-04-2018 22:20

Dankzij een laatste update zullen de smartwatches van Pebble tot in de eeuwigheid kunnen blijven tikken.

Door de nieuwe update zijn de horloges niet langer afhankelijk van de cloud-diensten van Pebble. “De smartwatches van Pebble kunnen normaal blijven functioneren, zelfs als de online servers niet bereikbaar zijn om wat voor reden dan ook”, aldus een bericht op de Pebble-site.

Door de update blijft het mogelijk om apps handmatig te installeren. Daar staat tegenover dat het uit de lucht halen van de cloud-diensten van Pebble te zijner tijd wel gevolgen zal hebben voor enkele andere functionaliteiten van de smartwatches, zoals stembediening, messaging en het actuele weerbericht.

Pebble, dat in 2012 bekend werd, door een succesvolle Kickstarter-campagne, werd eind vorig jaar voor 23 miljoen dollar overgenomen door FitBit. Het bedrijf deed dat vooral vanwege Pebble’s patenten en kennis. Daarmee hoopt Fitbit de eigen fitnesstrackers en horloges te verbeteren. Fitbit is niet van plan nieuwe Pebble-smartwatches uit te brengen.

iOS-gebruikers kunnen de update via de App Store binnenhalen, mensen met een Android-toestel kunnen gebruikmaken van Pebble’s beta-kanaal – al zal een volledige geüpdatete versie van de app snel via de Google Play Store beschikbaar komen.