Periscope laat je nu met je goede camera livestreamen

Periscope laat je nu met je goede camera livestreamen

14-10-2016 09:44 Laatste update: 27-04-2018 02:28

De livestream-app van Twitter gaat het nu eindelijk mogelijk maken om met met andere camera's dan die in je smartphone te filmen.

Tot nu toe was Periscope alleen voor smartphones: je moest de app hebben om een livestream te starten, dus alle video’s waren ook van een redelijk slechte kwaliteit. Of op z’n minst saaie kwaliteit. Daar komt nu verandering in met Periscope Producer, meldde de baas Kayvon Beykpour.

Met Producer kan gestreamd worden vanaf elke soort camera die verbonden is met internet. Een drone, een GoPro of je DSLR met een wifi-dongel. Daar komt bij dat in de toekomst ook de mogelijkheid wordt toegevoegd om graphics en andere plaatjes toe te voegen. Hiermee maakt Periscope echt een stap richting de professionele makers. Eerder werkte het al samen met Louis Theroux en Disney.

Facebook en YouTube

Periscope moest ook wel, want de concurrenten zijn overal en ontwikkelen zich razendsnel. Zowel bij YouTube, als Facebook, als Twitch is het al langer mogelijk om externe camera’s aan te sluiten en op die manier live te gaan. De strijd gaat door.

Overigens blijft Periscope gefocust op de smartphonemarkt. Het platform is via Periscope.tv ook wel voor ‘normale’ computers bereikbaar, maar je hebt de app nodig om te reageren of in te loggen.