Philips Hue-accessoire zet lampen aan op basis van beweging

Philips Hue-accessoire zet lampen aan op basis van beweging

29-08-2016 08:51 Laatste update: 27-04-2018 03:30

Een nieuwe sensor van Philips registreert wanneer je de kamer binnen loopt en zet dan het licht aan.

Tot nu toe werkte Philips Hue niet met bewegingssensoren, maar het nieuwe kleine kastje voor aan de muur brengt daar verandering in. Deze sensor moet er voor zorgen dat het nog gemakkelijker wordt om je lampen te automatiseren. Er zit geen camera in, alleen een sensor. Hij werkt op twee AAA-batterijen.

Volgens Philips moet de bewegingssensor vooral helpen om energie te besparen. Zo weet het apparaatje zelf wanneer er al genoeg licht in de kamer is en activeert de lamp alleen als het donker wordt. Via de app kun je instellen hoe lang een lamp aan moet blijven nadat de sensor niemand meer registreert. Het licht zal vervolgens eerst dimmen, zodat je kan zwaaien om te laten weten dat je er nog bent, voordat je ineens in het donker zit.

Je kunt maximaal twaalf sensoren aan de Philips Hue Bridge in je huis koppelen. Beweging wordt niet op grote afstand gedetecteerd; verder dan vijf meter ziet het accessoire niets. Een kat in huis is eveneens wat onhandig. Moet je 's nachts naar het toilet, dan gaan de lampen dankzij de sensor automatisch maar wel gedimd aan. De bewegingssensor van Philips is eind oktober verkrijgbaar voor 39,99 euro.