Philips Hue krijgt eindelijk ook een kleine fitting
Nieuws

Philips Hue krijgt eindelijk ook een kleine fitting

vrijdag 17 maart 2017 18:55

Philips Hue-lampen pasten tot nu toe alleen in grote fittingen, maar Philips komt nu ook met Hue-lampen met kleine fitting.

Tot nu toe kon je waarschijnlijk nog niet je hele huis uitrusten met Philips Hue. Plafondlampen en grotere armaturen hebben namelijk vaak de grotere E27-fitting, het formaat waarin Hue en concurrerende slimme lampen tot nu toe voornamelijk beschikbaar zijn, naast opties voor spotjes. Maar kleinere sfeerlichtjes gebruiken vaak de smallere E14-fitting, en daar pasten tot nu toe geen Hue-lampen in.

Dat verandert in april, wanneer Philips de Hue Candle op de markt brengt, met smalle E14-fitting. De Hue-lamp komt net als het huidige Hue-aanbod beschikbaar in twee smaken: een versie met wit licht en een versie die ook 16 miljoen tinten gekleurd licht kan geven. De kleurtemperatuur van beide lampen heeft een bereik van 2200 K tot 6500 K en ze hebben een lichtopbrengst van maximaal 470 lumen, te vergelijken met een gloeilamp van 40 watt.

De White Ambiance met verschillende tinten wit licht kost 34,95 euro, de White & Color Ambiance met zowel wit als gekleurd licht kost 59,95 euro. Volgens Amazon Duitsland wordt de White & Color Ambiance vanaf 10 april geleverd, Philips spreekt over een verkrijgbaarheid in Nederland van eind april. De lampen werken gewoon binnen het bestaande Hue-systeem met de Hue Bridge. Zo kan je eindelijk alle lampen in je huis via Hue bedienen, en hoef je niet niet meer kastjes te duiken op zoek naar snoer-schakelaars. 

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Nieuwsbrief