Platte planten voor smalle vensterbanken

Platte planten voor smalle vensterbanken

09-02-2016 09:04 Laatste update: 27-04-2018 09:10

Gespot in Bright TV: de 'platte plantjes' van Oooms. Die passen bij ons wel op de vensterbank.

Deze planten maken van de smalste vensterbank een groene weelde. De planten zijn namelijk 2-dimensionaal, zo plat als een dubbeltje. "Dat is het mooie van het menselijk brein", zegt maker Guido Ooms van Oooms: "Je hebt maar een deel van de informatie nodig om het plaatje compleet te maken, we vullen wat ontbreekt me informatie van eerdere ervaringen." Dus om een plant te zien, volstaat het silhouet. Vandaar de naam van de platte plantjes: Silhouettes.

Silhouettes zijn er in drie types, een Schefflera,  Monstera en Scindapsus. Eén daarvan is beter bekend als de gatenplant, vrij ordinaire kamerplanten die een bekend huiskamergevoel oproepen. Je zet de gepoedercoate aluminium planten in de vensterbank of je gebruikt ze op kantoor als 'desk divider'. In het Bright-kantoor hebben we ze op de vensterbank staan. Je zag ze kort aan het begin van deze Bright TV-uitzending.

Oooms kun je kennen van de usb-stick in een houten takje. Met Karin van Lieshout maakt Ooms nog meer bijzondere spullen. Ze werken met coaching vanuit een 'designoptiek' zelfs aan mensen.

De Silhouettes komen in drie tinten groen met een mooie matte finish. De planten heb een flink formaat van ongeveer 65 bij 65 centimeter bij zo plat als een dubbeltje, afgezien van de houten voet van 10 centimeter diep. De prijs is momenteel 245 euro. Naar een goedkopere productiemethode wordt nog gezocht. Bedenk wel dat je ze geen water hoeft te geven en ze dus ook nooit lelijk worden of dood kunnen gaan.