PlayStation 4 Neo krijgt 4K-games en betere graphics

PlayStation 4 Neo krijgt 4K-games en betere graphics

10-06-2016 11:49 Laatste update: 27-04-2018 05:34

Sony gaat de 'PlayStation 4.5' niet tonen tijdens gamebeurs E3, maar het apparaat is wel degelijk in ontwikkeling.

Tot nu toe was de PlayStation 4.5, codenaam ‘Neo’, niet meer dan een gerucht. Maar tegenover FT vertelt Sony Interactive Entertainment-topman Andrew House uitgebreid over het bestaan van de verbeterde PlayStation 4. “Hij is bedoeld om naast de standaard PS4 te bestaan, en die aan te vullen”, zegt House. “We zullen beide versies blijven verkopen.” Ook zullen alle PS4-games op beide versies blijven werken.

De nieuwe versie van de PS4 is volgens House gericht op hardcore-gamers en consumenten met een 4K-tv, op zoek naar een hogere resolutie. De huidige PS4 geeft games maximaal op de resolutie 1080p weer, wat er op een 4K-tv uitgerekt en opgeblazen uitziet. De ‘high-end PS4’ wordt volgens House duurder dan het huidige model, nu te koop voor zo’n 339 euro.

Niet tijdens gamebeurs E3

Verwacht werd dat Sony de nieuwe PlayStation 4 tijdens de E3 zou onthullen, ’s werelds grootste gamebeurs die volgende week van start gaat. Dat gaat volgens House niet gebeuren, en Sony weigert zowel de prijs en verkoopdatum van de nieuwe spelcomputer te melden. “We willen een volledige reeks van de beste ervaringen op het nieuwe systeem in hun geheel kunnen tonen”, aldus House.

Het is voor het eerst dat Sony een verbeterde versie van een bestaande PlayStation uitbrengt. Volgens House een gevolg van het upgrade-tempo van telefoons en pc’s, die ook vaker dan eens elke vijf à zes jaar een upgrade krijgen. Volgens geruchten zou ook Microsoft met een verbeterde versie van zijn Xbox One komen.

We doen volgende week verslag van de grote gamebeurs E3 in Los Angeles, ook in vlogs op YouTube. Abonneer je alvast op ons kanaal.