Pokémon-achtige politie-app laat je gestolen auto's opsporen

Pokémon-achtige politie-app laat je gestolen auto's opsporen

07-10-2017 15:48 Laatste update: 26-04-2018 17:10

Iedereen die wil kan de politie gaan helpen bij de opsporing van gestolen auto's met een 'Pokémon-achtige' app.

"Burgers kunnen kentekens fotograferen en controleren of de wagen gestolen is", zegt korpschef Erik Akerboom in De Telegraaf. "Of de burger wordt gevraagd in zijn omgeving te zoeken naar een specifiek kenteken. Bij een ’hit’ kan de speurder punten krijgen."

De app is één van de projecten in het kader van over de 'politie van de toekomst'. Zo is de politie ook bezig met een app waarbij de hulp van mensen bij het zoeken naar een vermiste wordt geprofessionaliseerd. "Door goed in kaart te brengen waar al gezocht is, kan een gebied nog gerichter worden uitgekamd'', aldus de korpschef.

Verder komt er software die opvallende gedrag van politiemensen in de interne systemen moet opmerken. Dit om het lekken van informatie tegen te gaan.

DNA-pleister met nanotechnologie

Akerboom zegt ook dat de wijze van DNA-afname bij verdachten gaat veranderen. Nu gebeurt dat met een wattenstaafje, maar dat wordt mogelijk een pleister in combinatie met nanotechnologie, waarbij gewerkt wordt met minuscuul kleine deeltjes.

De politie ondergaat ook qua personeel veranderingen omdat de komende zes jaar 15.000 politiemensen met pensioen gaan. Om nieuwelingen sneller te laten instromen worden de opleidingen verkort.


Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.


Volg ook ons YouTube-kanaal