Pokémon Go-gekte: 5500 spelers in Dierenpark Amersfoort

Pokémon Go-gekte: 5500 spelers in Dierenpark Amersfoort

20-07-2016 19:11 Laatste update: 27-04-2018 04:32

De Pokémon Go-hype leidde vandaag tot een grote toeloop in Dierenpark Amersfoort en een bizar ongeluk in de VS.

Ongeveer 5500 Pokémon-fans trokken woensdagavond naar Dierenpark Amersfoort. De dierentuin had 's middags bekendgemaakt dat toegang voor Pokémon Go-spelers vanaf 7 uur 's avonds gratis was. Door de grote toeloop ontstonden er files en raakte het parkeerterrein vol. In Dierenpark Amersfoort zijn 75 verschillende Pokémon gespot.

Botsing met politie

Elke keer dat je Pokémon Go opstart, word je ten zeerste aangeraden om je omgeving in de gaten te houden. Dat doet de app niet zomaar, want mensen gaan zo op in hun avontuur, dat ze alles vergeten. In het Amerikaanse Baltimore reed een Pokémon Go-spelende automobilist tegen een politiewagen aan. Toen de politie na de botsing vroeg of de man oké was, antwoordde hij: "Dit is mijn verdiende loon omdat ik die stomme game speel." Er waren geen gewonden.

PokéDates

Het was natuurlijk niet de vraag of, maar wanneer er een Pokémon datingsite zou komen. Nou, hij is er. De PokéDates-site is een project van Project Fixup, een offline dating startup in de Verenigde Staten. Gebruikers worden aan elkaar gekoppeld en gaan op een PokéDate. Dat houdt in: samen op zoek naar Pokémon en vechten tegen anderen. Hartstikke romantisch. De eerste date is gratis. Door meer vrienden uit te nodigen zijn er meer dates vrij te spelen, anders moet er betaald worden.

Omzet

Pokémon Go zou inmiddels al ruim 30 miljoen keer officieel zijn gedownload uit de App Store en Play Store. Dat blijkt uit een studie van onderzoeksbureau Sensor Tower. De app is volledig gratis te gebruiken, maar spelers hebben best geld over om te betalen. Tot nu toe heeft de game meer dan 35 miljoen dollar aan omzet opgeleverd. 

Volgens Sensor Tower kopen spelers lures, Pokéballs en andere items waarmee het vangen van de monsters iets gemakkelijker wordt. Ontwikkelaar Niantic Labs zou nu al meer verdienen dan games als Clash of Clans, de vraag is hoe lang het succes nog aanhoudt, maar een aantal belangrijke markten doen nog niet eens mee. Op de Aziatische markt, bijvoorbeeld in Japan, is Pokémon nog niet uitgebracht.

Religieuzen niet blij

De top van geestelijken in Saudie-Arabië is niet blij met Pokémon Go. Zij hebben een religieuze wet aangepast waarin wordt gewaarschuwd voor Pokémon en Pokémon Go. Volgens de regel overtreedt Pokémon de Islamitische regels, de geestelijken noemen het gokken en wijzen op verboden plaatjes en symbolen. Pokémon Go is overigens wel populair in het Midden-Oosten, waar velen de app al hebben gedownload, zelfs waar hij nog niet officieel is uitgebracht.