Pokémon-maker aangeklaagd wegens spelers in tuin

Pokémon-maker aangeklaagd wegens spelers in tuin

03-08-2016 12:49 Laatste update: 27-04-2018 04:32

Game-ontwikkelaar Niantic wordt aangeklaagd door een Amerikaan die last heeft van Pokémon-vangers op zijn privéterrein.

Jeffrey Marder uit New Jersey klaagt Pokémon Go-maker Niantic aan. De man heeft last van vreemden die steeds in zijn tuin staan met een telefoon in hun hand, omdat daar Pokémon spawnen. "Minstens vijf mensen hebben op de deur van de aanklager geklopt met de vraag of ze Pokémon in de achtertuin mogen vangen die de game daar, zonder toestemming van de aanklager, had geplaatst", staat in de aanklacht te lezen.

In de klacht staat verder ook dat zulke situaties vaker voorkomen. Eén van de voorbeelden is van het United States Holocaust Memorial Museum in Washington, dat aan bezoekers moet vragen om geen Pokémon op het terrein te vangen. In Nederland deden instanties als ProRail overigens hetzelfde soort verzoeken. Volgens Marder zorgen de spelers ervoor dat hij niet meer van zijn eigen huis kan genieten.

De klacht is op 29 juli ingediend en nu wordt gezocht naar mensen die hier eveneens last van hebben. Niantic heeft 21 dagen de tijd om op de klacht te reageren. De ontwikkelaar van de app biedt in Pokémon Go al waarschuwingen, zoals 'betreed geen verboden terrein' en 'speel niet tijdens het rijden'.

Meer nieuws over Pokémon Go:

Nieuwste Pokémon Go-update maakt mensen woest en verdrietig

Deze plannen heeft Niantic nog met Pokémon Go