Politie houdt twee mannen aan voor afpersen KPN

Politie houdt twee mannen aan voor afpersen KPN

23-02-2018 14:53 Laatste update: 26-04-2018 13:33

De politie heeft twee mannen aangehouden die worden verdacht van het afpersen van KPN. Ze eisten een groot geldbedrag in bitcoins.

Het gaat om twee mannen van 25 en 32 jaar afkomstig uit Slowakije, zo meldt de politie. De 25-jarige man is in Rotterdam aangehouden en de 32-jarige man in het Slowaakse Dolny Kubin.

KPN heeft aangifte gedaan van digitale afpersing. De criminelen zouden bedrijfsgevoelige informatie in handen hebben en in ruil daarvoor losgeld eisen. Het Team High Tech Crime (THTC) startte half januari een onderzoek naar de afpersers, en daaruit komen deze twee verdachten. 

Onderzoek naar beveiliging KPN

De politie heeft hun woningen doorzocht en mobiele telefoons en laptops in beslag genomen om verder onderzoek te kunnen doen. Op dit moment van het onderzoek zijn er geen aanwijzingen dat de beveiliging van KPN daadwerkelijk is doorbroken. De 25-jarige verdachte is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Het Landelijk parket heeft de uitlevering gevraagd van de aangehouden verdachte in Slowakije.