PSV verscheurt contract eSporter vanwege oude tweets

PSV verscheurt contract eSporter vanwege oude tweets

17-07-2017 06:29 Laatste update: 26-04-2018 19:14

PSV heeft zijn nieuwe eSporter Tony Kok na twee dagen alweer ontslagen. Reden waren oude tweets die niet door de beugel konden.

Dat Tony Kok supporter is van Ajax was voor PSV geen reden om niet met hem in zee te gaan. Vrijdag maakte de Eindhovense club bekend dat Kok, eerder drie keer Nederlands FIFA-kampioen, de tweede officiële eSporter van de club werd. Hij zou gaan uitkomen in de E-Divisie. Maar zondag heeft PSV zijn contract alweer verscheurd. 

Er doken oude tweets van Kok op, waarin hij zich zeer negatief uitlaat over PSV. Zo schreef hij onder meer 'Alle boeren zijn homo's'. Dat deed hij overigens in 2012, toen hij nog geen faam had als professionele FIFA-speler. PSV geeft in een persbericht het management van Kok de schuld: "De clubleiding heeft geconstateerd dat Kok en zijn management tekort zijn geschoten in het delen van informatie over het verleden van de gamer. Het gedrag dat Kok enkele jaren geleden online heeft vertoond, staat dermate ver van de kernwaarden van PSV dat een vervolg van de samenwerking onmogelijk is."

Maar in gesprek met onder meer de site van Voetbal Inside steekt algemeen directeur Toon Gerbrands ook de hand in eigen boezem. Hij geeft toe dat PSV zelf Kok vooraf onvoldoende heeft gescreend. "Het is een vervelende ervaring op het speelveld van E-sports, maar daarom ook direct een wijze les", stelt PSV in een persbericht over de kwestie.


Lees ook Ajax eerste kampioen van E-Divisie