Rechter: hersentumor veroorzaakt door gebruik mobieltje
Nieuws

Rechter: hersentumor veroorzaakt door gebruik mobieltje

vrijdag 21 april 2017 11:00

Een Italiaanse rechter oordeelt dat een man een hersentumor opliep door overmatig telefoongebruik tijdens zijn werk.

De werknemer gebruikte 15 jaar lang, gemiddeld 4 uur per dag, zijn mobieltje. De man kreeg een goedaardige tumor, maar als gevolg van de behandeling moest een gehoorzenuw worden verwijderd, waardoor hij aan zijn rechteroor doof is. 

Het is voor het eerst dat een rechtbank overmatig gebruik van mobieltjes als oorzaak van een hersentumor erkent. De rechter kende de man een pensioen toe van 500 euro per maand ter compensatie van zijn werkgerelateerde letsel.

Wetenschap: geen serieus risico

Het oordeel van de rechter is opmerkelijk. De meeste wetenschappelijke onderzoeken stellen dat normaal gebruik van mobieltjes geen serieus risico voor de gezondheid oplevert. Er zijn wel studies die een ietwat verhoogd risico laten zien bij intens gebruik van mobieltjes, zoals in dit geval. De meeste wetenschappers zeggen dat het nog te vroeg is om definitieve conclusies te trekken.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Nieuwsbrief