Renault pronkt met Formule 1-auto van de toekomst
Nieuws

Renault pronkt met Formule 1-auto van de toekomst

donderdag 20 april 2017 13:11

Renault heeft een Formule 1-conceptauto gemaakt die in 2027 aan de strenge F1-regels moet kunnen voldoen.

Formule 1 lijkt aan de buitenkant te gaan om de snelste auto's op de meest exotische plekken. In werkelijkheid worden de prestaties en de vorm van de auto sterk bepaald door regelgeving. Het gaat er niet om wie de snelste auto kan bouwen, maar wie de snelste auto binnen de kaders kan bouwen. Door de jaren heen hebben verschillende teams laten zien hoe ze ingenieus met die regels om konden gaan om een snellere auto te bouwen, maar inmiddels is dat knap lastig. 

Red Bull maakte al eens een auto die in de Gran Turismo-game voor kwam, waarbij aan alle regels voorbij werd gegaan: de X2010. Ook Renault waagt zich nu aan een experimenteel meesterwerkje. De Renault R.S. 2027 kijkt tien jaar vooruit. Zowel de helm als de cockpit is transparant, waardoor we meer zien van de bewegingen van de coureur dan alleen een helmpje dat een centimeter naar voren of naar achteren gaat. Led-verlichting op strategische plekken, waaronder de wielen, zorgt ervoor dat de fans kunnen zien hoeveel energie er nog over is in de auto en op welke positie hij rijdt.

Like Bright op Facebook voor meer video's

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeƫnman en verhalenmaker.

Nieuwsbrief