Robot Lucy is het zonnetje in huis

Robot Lucy is het zonnetje in huis

12-10-2016 13:17 Laatste update: 27-04-2018 02:28

Breng natuurlijk zonlicht in je huis of kantoor met robot Lucy. Licht uit, Lucy aan.

De makers van Lucy vinden dat zolang de zon schijnt, het niet nodig moet zijn om elektrisch licht te gebruiken. Lucy verlicht de ruimte via haar spiegels. Die spiegels reflecteren de zon, zodat je natuurlijk licht binnen krijgt. Beter voor het milieu en beter voor je lichaam. Daarnaast is Lucy een robot die ook nog kan reageren op jouw stem en aanwezigheid. Lucy is koop op crowdfundplatform Indiegogo voor 199 dollar.

Lucy is een grote bol van 40 centimeter die half transparant en half wit is. De bal zet je binnen of buiten in haar voetje, gericht op de ruimte die je verlicht wil hebben. Daarna zoekt Lucy zelf de zon op en beweegt mee zodat de ruimte verlicht blijft. Lucy produceert 10.000 lumen aan licht (het equivalent van 13 peertjes) over een afstand van 33 meter. Dat doet ze gelukkig op zonne-energie. 

Het doet een beetje denken aan die burgemeester in het Italiaanse dorpje waar nooit zon kwam. Hij plaatste een spiegel op de berg, en zette zo het dorpsplein in de zon. Bright nam destijds in 2007 een kijkje voor ons tv-programma In de Ban van het ding (zie onder de video uit het archief). Zijn idee leidt nu indirect tot Lucy.