Ronde stad zonder zwaartekracht wint architectuurprijs

Ronde stad zonder zwaartekracht wint architectuurprijs

13-02-2017 08:09 Laatste update: 26-04-2018 23:22

Zo sci-fi ziet onze omgeving eruit als architecten helemaal los zouden mogen gaan.

Waar architecten zwoegend hun opdrachten binnenhalen door het meedoen aan al dan niet betaalde prijsvragen, moet dit toch wel de allerleukste competitie zijn. Bij FairyTales 2017 kunnen omgevingvormgevers hun dromen waar maken.

De zwaartekracht tartende wereld Last day van Mykhailo Ponomarenko spreekt het meest tot de verbeelding en krijgt de eerste prijs mee naar huis in Oekraïne. Je ziet een berg met daarin een cilinder met zo’n gigantische doorsnede dat je op de wanden een megastad kunt bouwen. Boerderijen zijn gebouwd op zwevende cirkels waardoor iedereen ruimte, rust en uitzicht heeft. Dit alles kan mogelijk zijn ten gevolge van de in Rusland gemeten zwaartekrachtafwijking.

Inception meets Upside Down

Scroll verder door de inzendingen en beelden uit de film Inception en Upside Down komen naar boven. Maar dan beter. Er zijn zelfs wandelende steden. Ook de grafische kracht is prachtig. Project My brother Ernest en Amazona Pier kun je zo boven de bank hangen. 

Wie nog meer wil zien van waar ideale steden, utopia en waar architecten van dromen, kan ik de tekeningen van de futurologen gebroeders Das aanraden, klassiekers!