'Ruim 100 nieuwe Pokémon in december'

'Ruim 100 nieuwe Pokémon in december'

27-11-2016 12:01 Laatste update: 27-04-2018 01:26

Pokémon Go lijkt volgende maand een grote update te krijgen met ruim 100 nieuwe Pokémon om te vangen.

De update van het populaire mobiele spel in december zou meer dan honderd nieuwe Pokémon toevoegen. Dat is ontdekt in de broncode van het spel. De nieuwe Pokémon zouden komen uit de tweede generatie van het spel. Het is nog niet duidelijk of de wezentjes allemaal tegelijk worden vrijgegeven. Game-maker Niantic Labs wil nog geen reactie geven. 

Niantic heeft eerder wel gezegd dat de tweede generatie Pokémon uiteindelijk beschikbaar zouden komen in Pokémon Go. Onlangs verscheen al de paarse Ditto als nieuwe Pokémon, die zich pas openbaar maakt als een speler een ander wezen heeft gevangen.

Dalend gebruik

Pokémon is inmiddels meer dan een half miljard keer gedownload en is daarmee een van de populairste mobiele games ooit. De piek in het gebruik was in de zomer, toen de game een grote hype was. Sindsdien neemt het aantal dagelijkse gebruikers af. Onlangs begon Niantic met het uitdelen van bonuspunten om ervoor te zorgen dat spelers Pokémon Go dagelijks blijven spelen. 

Niantic moest in oktober alle Pokémon verwijderen uit het natuurgebied Westduinpark in Den Haag, omdat spelers van Pokémon Go rond Kuikduin voor veel overlast zorgden.