Samsung-app stuurt autoreply's als je achter het stuur zit

Samsung-app stuurt autoreply's als je achter het stuur zit

17-05-2017 11:25 Laatste update: 26-04-2018 21:18

De nieuwe Samsung-app In-Traffic Reply beantwoordt nieuwe berichten automatisch, zodat je tijdens het rijden niet wordt afgeleid.

Een op de drie verkeersdeelnemers gebruikt zijn smartphone achter het stuur om telefoontje of berichten te beantwoorden, stelt Samsung op basis van een onderzoek in Nederland. Smartphone-gebruik tijdens het autorijden is een van de redenen dat het aantal verkeersdoden opnieuw is toegenomen. Samsung wil met de In-Traffic Reply app, die automatisch antwoordt op binnenkomende berichten en telefoontjes, inspelen op de sociale druk die weggebruikers voelen om direct overal op te antwoorden.

De app beantwoordt automatisch binnenkomende berichten met geestige video’s of een standaardboodschap die je zelf kunt instellen. De app is slim genoeg om slechts één keertje te antwoorden naar een zelfde persoon als die tijdens je rit berichten blijft sturen. De app stuurt ook geen storende berichten als 'ik zit in de auto' naar groepsgesprekken in Messenger of Whatsapp. Toch wordt je ook niet door deze gesprekken afgeleid, omdat de app alle notificaties op stil zet zolang je achter het stuur zit. Eenmaal klaar met autorijden geeft de app een overzicht van de notificaties die je tijdens het rijden ontving. 

Veilig Verkeer Nederland (VVN) bracht zes jaar geleden al de Auto Reply App uit, die min of meer vergelijkbaar werkt. Beide apps gebruiken de GPS in je smartphone om te zien of je harder dan 10 km per uur beweegt. Je kunt overigens zelf aangeven welke sociale apps je wilt linken aan de functionaliteit van In-Traffic Reply. De Samsung-app is alleen beschikbaar voor Android. Het is niet bekend of er een iOS-versie komt.


Gazelle-fiets blokkeert telefoon tijdens rijden