Samsung belooft software-oplossing voor rode S8-schermen

Samsung belooft software-oplossing voor rode S8-schermen

24-04-2017 14:31 Laatste update: 26-04-2018 21:49

Samsung komt volgende week met een update voor de Galaxy S8-software die roodkleurige schermen van sommige gebruikers moet verhelpen.

De afgelopen tijd waren er klachten van mensen die stelden dat het scherm van hun Galaxy S8 een rode gloed toonde. Op enkele foto's was het bewijs daarvan te zien. Samsung zegt tegen The Investor dat het een softwareprobleem is en dat er deze week een update wordt uitgerold.

De klachten kwamen voornamelijk van Koreaanse gebruikers die hun Galaxy S8 vroeg hadden besteld en daarom eerder binnenkregen. Samsung adviseerde aan hen om de witbalans van het scherm aan te passen om de kleur te verbeteren. Het bedrijf noemt de rode kleur geen fout in de hardware en kan het daarom met een software-update helemaal oplossen.

'Update is mogelijk niet genoeg'

De vraag is of dat ook echt zo is. Een bron vanuit het productieproces zegt dat een software-update mogelijk niet genoeg is. Producenten zouden wel vaker last hebben van lcd- en oled-schermen die kleuren niet juist tonen. Een professor vertelt de website echter dat het probleem met software in zoverre is te tweaken dat gebruikers tevreden zijn met de kleuren. Mochten mensen echt last blijven houden, dan zal Samsung ze volgens de publicatie van een nieuwe S8 voorzien.

'30 procent meer pre-orders dan bij S7'

Volgens de Amerikaanse afdeling van Samsung is het aantal pre-orders van de Galaxy S8 dertig procent hoger vergeleken met voorganger Galaxy S7. Daarmee zou Samsung met de voorverkoop van de S8 een eigen record hebben gebroken, hoewel het bedrijf tegenover The Verge geen harde cijfers noemde.

De Galaxy S8 is in Nederland vanaf 28 april te koop. Mensen die hem vooraf bestelden, hebben 'm al in huis. Bekijk hieronder onze eerste indruk op de dag van de aankondiging van het toestel:


Geen Bright-video missen? Subscribe hier op ons YouTube-kanaal